Møder på Tværs i Hvidovre Kommune

Generationsmøder mellem børnehavebørn og seniorer i lokalt aktivitetscenter

Type indsats

Indsatsen er et projekt

Økonomi pr. år

Ikke oplyst

Kommune/organisation

Kontakt

Anette Jacobsen Sembler
Sundhedskonsulent
Hvidovre Sundhedscenter, Hvidovre Kommune, Center for Sundhed og Ældre
Tlf: 2543 8141
sundhedscenter@hvidovre.dk

Formål

Formålet med 'Møder på tværs' er at bringe mennesker sammen til fremme af det gode naboskab, samt lade generationer mødes på tværs.

Målgruppe & Arena

Målgruppen for 'Møder på tværs' på Verdens mentale sundhedsdag var 3-6 årige børnehavebørn samt pensionister og efterlønnere på det lokale aktivitetscenter.

Type af indsats

Indsatsen er et projekt

Type indsats med udgangspunkt i forebyggelses-pakkerne

Tilbud

Beskrivelse af indsats

Indsatsen bestod af et event på Verdens mentale sundhedsdag i form af ’Møder på tværs’, hvor børnehavebørn mødte pensionister og efterlønnere på det kommunale aktivitetscenter. Børnene kom til aktivitetscenteret medbringende deres egne stole og deltog i stolegymnastik til stor glæde for både børn og seniorer. Efterfølgende har børnene flere gange været med til stolegymnastik og lavet Luciaoptog i aktivitetscentret.

Mental sundhed var et italesat tema på dagen i kraft af afholdelsen på Verdens mentale sundhedsdag. I tråd med ABC-budskabet indebar eventet både meningsfuldt fællesskab og fysisk aktivitet. Desuden var der ABC-balloner ved eventet, og børnene fik ballonerne med hjem.

Organisering og samarbejdspartnere

Organiseringen af ’Møder på tværs’ forløb helt enkelt ved, at ABC-Koordinatoren holdt et lille oplæg for kolleger i Sundhedscenteret om ABC for Mental Sundhed og om Verdens mentale sundhedsdag. Koordinatoren tog også initiativ til at besøge den nærliggende børnehave og invitere børn og pædagoger til at deltage i 'Møder på tværs' i aktivitetscenteret. Til selve arrangementet var det den daglige instruktør i stolegymnastik, der stod for at undervise både børn og seniorer, mens pædagoger og ABC-Koordinator hjalp med at få aktiviteten til at glide for både store og små.

Rekruttering

Hvidovre Kommunes ABC-Koordinator -en Sundhedskonsulent fra kommunens Center for Sundhed og Ældre - kontaktede børnehaven, og havde dialog med en af pædagogerne om eventet. Det var nemt og effektivt med den direkte kommunikation.

 

Økonomi pr. år

Ikke oplyst

Der har ikke været nogen nævneværdig økonomi forbundet med den praktiske del af projektet, og der har været anvendt minimale medarbejderressourcer.
Til research, kontakt til børnehaven, koordinering med stolegymnastikholdet, klargøring på dagen, afvikling af selve besøget samt oprydning bagefter er der i alt brugt ca. 8 konsulenttimer.

 

”Efterfølgende har børnene flere gange været med til stolegymnastik og lavet Luciaoptog i aktivitetscentret til glæde for begge parter. Flere initiativer har været på vej. [disse initiativer er dog blevet bremset af Corona (red.)]”

Bodil, Sundhedskonsulent, Hvidovre Kommune

Virkning

Det vurderes at indsatsens virkning har været rigtig god. Børnene har efterfølgende flere gange været med til stolegymnastik og også lavet Luciaoptog i aktivitetscentret, og flere initiativer har været på vej til glæde for begge parter. Bl.a. har aktivitetscentret haft en aftale med en anden børnehave om, at de skulle anvende centrets have og lokaler samt komme på besøg, men dette blev lukket ned pga. Corona. Dette samarbejde ser vi dog gerne startet op igen, når restriktionerne lettes. Alt i alt, har indsatsen bragt mennesker sammen og fremmet at generationer mødes på tværs.

Vurdering

Er formålet opfyldt?

I høj gradSlet ikke I mindre grad I nogen grad I høj grad
Er indsatsen blevet implementeret som planlagt?

I nogen gradSlet ikke I mindre grad I nogen grad I høj grad

I sig selv var eventet en succes, men da børnehaven siden er lukket, har vi ikke kunnet fortsætte samarbejdet som ønsket.

 

Opmærksomheds- punkter for implementering af indsatsen

'Møder på tværs' var en god anledning til påbegyndelse af et aktivt naboskab med aktivitet og meningsfuldt samvær som omdrejningspunkt. Vær opmærksom på at der skal være god tid til besøget. Det havde været bedre for vores aktivitet, hvis der var afsat længere tid til besøget

 

 

 

Følg denne case
Informér
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Relaterede cases

Tilføj en case fra din kommune

Har du en case fra din kommune, som andre kunne drage nytte af?
Bidrag til fællesskabet og tilføj din case her!

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x