Formål
Samarbejde med arbejdspladser ift. at højne medarbejdernes trivsel og sundhed via en strategisk indsats.
Målgruppe & Arena
Arbejdspladser med medarbejdere med store sundhedsmæssige udfordringer. Særligt brancher med hårdt fysisk arbejde og mange ufaglærte og kortuddannede.
Type af indsats
Indsatsen er i drift
11/03/2020
Type indsats med udgangspunkt i forebyggelses-pakkerne
Beskrivelse af indsats
Folkesundhed Aarhus tilbyder sparring og partnerskaber til lokale arbejdspladser. Under Corona er der afholdt møder over Teams og forud for mødet blev der sendt et kort spørgeskema til virksomheden, der afdækkede eksisterende sundhedstiltag, udfordringer på arbejdspladsen og organiseringen af sundhedsindsatserne i virksomheden. Surveyen blev brugt som vidensgrundlag, baseline samt dialogværktøj.
Samarbejdet vil under Corona blive startet op over Teams.
Se surveyen i vedhæftet bilag 1
Materiale
Organisering og samarbejdspartnere
Samarbejde mellem Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, og den pågældende virksomhed. Aarhus Kommune varetager konsulentbistand ift. strategi og bygger bro til konkrete indsatser, samt evaluering, mens virksomheden selv er udførende. Samarbejdet vil være over Teams, hvor virksomheden bliver inviteret ind i et Team, hvor der kan deles dokumenter, holdes møder og have løbende kommunikation.
Rekruttering
Vi rekrutter blandt andet via https://www.aarhus.dk/virksomhed/ansatte-og-rekruttering/sammen-om-sunde-arbejdspladser/ og gennem opslag på Linkedin
Økonomi pr. år
Ikke oplyst
-
Survey´en giver et helt andet forberedelsesgrundlag samt dialogværktøj med de lokale arbejdspladser: Det fremmer handlekraften, da vidensniveauet er højt fra start, og man hurtigere kan gå til handling.
Virkning
Virkning er ikke mulig at beskrive, da indsatsen lige er startet.
Evalueret
Ja, Internt evalueret
Vurdering
Er formålet opfyldt?
Er indsatsen blevet implementeret som planlagt?
Yderligere kommentarer
Vores umiddelbare erfaringer er at det fungerer godt over Teams og at survey´en giver et helt andet forberedelsesgrundlag samt dialogværktøj med de lokale arbejdspladser: Det fremmer handlekraften, da vidensniveauet er højt fra start, og man hurtigere kan gå til handling.
Opmærksomhedspunkter for implementering af indsatsen
Hvordan kan man overføre brugen af et spørgeskema forud for mødedeltagelse til andre arenaer, hvor man skal løbe samarbejde i gang? I Aarhus kunne dette ex være ungdomsuddannelserne.
Barrierer for gennemførelsen af indsatsen
Fremmende tiltag for gennemførelsen af indsatsen
Har du en case fra din kommune, som andre kunne drage nytte af?
Bidrag til fællesskabet og tilføj din case her!