Formål
Formålet er at opretholde det gode samarbejde på tværs af kommune/organisationer og derved forebygge utryg adfærd i nattelivet.
-Håndhævelse af aldersgrænser for at være på natklubber og udskænkning af alkohol
- Forældre kontaktes og tilbydes vejledningssamtale med SSP sammen med den unge, hvis de har været på natklub med falsk ID.
Målgruppe & Arena
Alle unge i alderen 13 til 18 år, som går i byen.
Type af indsats
Indsatsen er i drift
01/01/2020
Type indsats med udgangspunkt i forebyggelses-pakkerne
Beskrivelse af indsats
For at understøtte et trygt natteliv i kommunen har Herning Kommune faciliteret et samarbejde mellem aktuelle aktører i nattelivet. Det er en SSP medarbejder i kommunen, som er tovholder for indsatsen og står for dagsorden og facilitering.
Samarbejdet består af en medarbejder fra kommunens SSP-team (tovholderen), en medarbejder for kommunens afdeling for ældre og sundhed, en repræsentant for TAXAerne, forpersonen for den lokale resturatørforening, forperson for Natteravnene, repræsentant fra politiet og en repræsentant fra Bevillingsnævnet.
Konsulenten fra SSP-teamet indkalder fire gange årligt til møde for ovennævnte af 1,5 times varighed.
Til mødet fremlægges en status på hvad der sker i nattelivet og der drøftes hvilke tiltag der skal tages i forhold til kommende arrangementer fx fodboldkampe og derved hooligans i nattelivet, udgivelse af jule/påske bryg og grupperinger af unge. Der drøftes også hvis specifikke beværtninger ikke overholder reglerne angående markedsføring af alkoholprodukter eller lukker unge under 18 år ind. Evt. med henblik på at fjerne bevillingen fra det pågældende sted.
Materiale
Organisering og samarbejdspartnere
En medarbejder fra kommunens SSP-team (tovholderen), en medarbejder for kommunens afdeling for ældre og sundhed, en repræsentant for taxaselskaberne, forperson for den lokale restauratørforening, forperson for Natteravnene, en repræsentant fra politiet og en repræsentant fra Bevillings-nævnet.
Rekruttering
Indsatsen er for de unge, som i forvejen deltager i nattelivet.
Økonomi pr. år
Ikke oplyst
”At aktørerne i nattelivet kender hinanden gør at vi kan arbejde langt mere præventivt, end vi ellers har kunne og tage udfordringer tidligt i opløbet inden de bliver reelle problemer”
Virkning
Herning Kommune kan mærke at samarbejdet på tværs af aktører har en stor præventiv virkning, da risikoadfærd kan forebygges og håndteringen af problemer forløber hurtigere, fordi aktørerne kender hinanden.
Evalueret
Ja, Internt evalueret
Vurdering
Er formålet opfyldt?
Er indsatsen blevet implementeret som planlagt?
Yderligere kommentarer
Opmærksomhedspunkter for implementering af indsatsen
Fokus på fordelene ved at netværke og mødes kontinuerligt i løbet af året, så vejene til handling er så korte som muligt og der er konsensus omkring rammer for afholdelse af begivenheder i nattelivet fx udgivelse af Påskebryggen.
Barrierer for gennemførelsen af indsatsen
Fremmende tiltag for gennemførelsen af indsatsen
At repræsentanter fra de forskellige arenaer i nattelivet deltager er særligt fremmende.
Ikke fundet nogle ;-(
Har du en case fra din kommune, som andre kunne drage nytte af?
Bidrag til fællesskabet og tilføj din case her!